Printer Friendly Version Е - грађанин - регистровање корисника портала е-Управа и издавање параметара за апликацију Consent ID @ 2 February 2023 01:02 PM

У складу са протоколима потписаним између Министарства спољних послова и Министарства информисања и телекомуникација, као и Министарства спољних послова и Канцеларије за ИТ и еУправе, Амбасада Републике Србије у Најробију ће од 1. фебруара 2023. године почети са применом бесплатне услуге регистрације корисника портала еУправе и издавања параметара за мобилну апликацију ConsentID, која ће нашим грађанима у иностранству омогућити већу доступност електронских услуга на порталу Е - управа - https://euprava.gov.rs/.

Апликација ConsentID служи да на сигуран и поуздан начин потврдите да сте ви захтевали пријаву преко Портала за електронску идентификацију.Пријава преко мобилне апликацие ConsentID омогућава коришћење свих електронских услуга на Порталу, што није случај уколико се пријава врши путем корисничког налога, односно путем мејла и лозинке.  Са детаљима у вези са апликацијом ConsentID, посебно у вези са Упутством за инсталирање мобилне апликације ConsentID и Упутством за пријаву мобилном апликацијом ConsentID, можете се упознати преко следећег линка: https://euprava.gov.rs/prijava-eID.

Како би остварили свој електронски идентитет (регистрација налога и издавање параметара) грађани Републике Србије морају да испуне следеће предуслове:

1. искључиво лично се појављују у Амбасади Републике Србије у Најробију ради издавања параметара за мобилну апликацију ConsentID;

2. поседују валидна биометријска документа (лична карта или пасош) издата од стране МУП Р. Србије;

3. навршили су 16 година живота;

4. поседују своју имејл адресу и

5. поседују телефоне са оперативним системом Android или iOS или таблет уређаје.

Страни држављани који поседују евиденциони број странца (ЕБС) који издаје МУП Р. Србије такође могу бити корисници ове услуге.

За све додатне информације, молимо да се обратите Амбасади Републике Србије у Најробију путем мејлова: nairobi@embassyofserbia.or.ke и consular@embassyofserbia.or.ke.