Printer Friendly Version Амбасадор Жупањевац састао се са генералним директором за билатералну сарадњу МИП Кеније Боруом @ 23 December 2020 10:01 AM

 

Амбасадор у Kенији Драган Жупањевац је разговарао са новопостављеним генералним директором за билатералну сарадњу у МИП Kеније, амбасадором Галмом Мукеом Боруом. У разговору је потврђено историјско пријатељство две земље које потиче још из времена борбе Kеније за независност и тесне сарадње у оквиру Покрета несврстаних.  

Бору је захвалио на снажној подршци Србије избору Kеније за несталног члана Савета безбедности и поновио принципијелну позицију залагања Kеније за поштовање међународног права и очувања суверенитета и територијалног интегритета Србије. Договорено је и да се у идућој години више разговара о постизању билатералних споразума, посебно у областима одбране, сарадње дипломатских академија, избегавању двоструког опорезивања и подстицању и заштити инвестиција.   

Саговорници су истакли да је у последње три године дошло до динамичне размене билатералних посета укључујући и реципрочне посете председника парламената две земље. Изражена је нада да ће у наредном периоду доћи до сусрета на нивоу министара спољних послова и председника Србије и Kеније.