Printer Friendly Version РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19 У ЗЕМЉЕ КОЈЕ НА РЕЗИДЕНЦИЈАЛНОЈ И НЕРЕЗИДЕНЦИЈАЛНОЈ ОСНОВИ ПОКРИВА АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У НАЈРОБИЈУ @ 29 July 2020 02:01 PM

Кенија - држављани Србије могу да уђу у Кенију, уз следеће обавезе: телесна температура не сме бити изнад 37,5 степени целзијуса, не сме постојати сталан кашаљ, потешкоће у дисању нити било који други симптом налик грипу; обавезан је негативан PCR тест који је урађен у оквиру од 96 сати пре путовања. По слетању у Најроби, потребно је на телефону имати  „Travellers_QR_Code„ који се показује приликом уласка у земљу, а који се добија након он-лајн попуњавања апликације на следећем линку  https://ears.health.go.ke/airline_registration/. Након тога је обавезно двонедељно слање извештаја о личном стању по питању симптома на  COVID-19, а све преко наведене апликације. Аеродром у Најробију је отворен за комерцијалне летове.

Уганда - aеродром у Уганди је отворен од 1. октобра 2020. године за комерцијалне летове. Држављани Србије као и сви остали, могу да уђу у Уганду уз обавезно поседовање негативног PCR теста који није старији од 120 сати. Тих 120 сати се рачуна почевши од дана када је узет узорак за тестирање. Телесна температура не сме бити изнад 37,5 степени целзијуса, не сме постојати сталан кашаљ, потешкоће у дисању нити било који други симптом налик грипу.

Руанда - у Руанди је отворен аеродром за комерцијалне летове. Држављани Србије, као и сви путници, укључујући и оне који су у транзиту, у обавeзи су да покажу PCR тест који је урађен у лиценцираној лабораторији у року од 72 сата од момента доласка у Руанду. За путнике који улазе у Руанду обавезујући је још један PCR тест који се ради по доласку, а резултати теста добијају се у року од 24 сата. До тренутка добијања резултата теста, путници се смештају у хотеле који су намењени за ту сврху и то о свом трошку.

Бурунди –  у Буџумбури је отоврен аеродром за међународне летове од 8. новембра 2020. године. Држављани Србије као и сви остали путници који улазе или излазе из Бурундија, у обавези су да покажу негативан PCR тест који није старији од 72 сата у моменту укрцавања на авион. По доласку на међународни аеродром у Буџумбури, сви путници се проверавају, раде још један PCR тест и смештају се у хотеле који су намењени за ту сврху 72 сата, а трошкове теста и смештаја у хотелу сами сносе. Путници морају да резервишу хотеле он-лајн унапред преко платформе којом управља Mediabox. 

Сомалија -  aeродром у Могадишу је отворен и долазак је могућ за странце који поседује негативан PCR  тест

Коморска острва - затворен међународни аеродром.

Еритреја - затворен међународни аеродром.