Printer Friendly Version Министар Дачић разговарао са начелником Генералштаба Уније Комора @ 22 January 2019 12:04 PM

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са начелником Генералштаба Уније Комора Јусуфом Иџихадијем који борави у посети Србији.



Министар Дачић изразио је задовољство због ревитализације односа између две земље. Нагласио је да Србију и Коморе одликују традиционално пријатељски односи, који имају дугу историју. Подсетио је на своју посету Унији Комора, марта 2018. године, као и на посету министра иностраних послова Комора Београду, новембра исте године, када је договорено продубљивање сарадње у свим областима од заједничког интереса. Рекао је да га веома радује што се постигнути договори о сарадњи остварују, о чему сведочи и данашња посета нашој земљи начелника Генералштаба Уније Комора.

Министар Дачић је пренео захвалност Влади и грађанима Уније Комора због одлуке ове земље да повуче признање једнострано проглашене независности Косова. Истакао је да посебно ценимо овај гест пријатељства, којим су Комори показали да поштују основне принципе међународног права.

Саговорници су током сусрета размотрили могућности за даље продубљивање сарадње на плану одбране, економије, образовања, туризма и културе. Сагласили су се о потреби закључења одговарајућих билатералних споразума.