Printer Friendly Version Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Komonvelta, Bahami, Barbadosa, Jamajke, Sv. Vinsenta i Grenadini, Republike Paragvaj i Republike Kolumbija @ 9 February 2018 02:03 PM

Vlada Republike Srbije je na sednici 6.2.2018. donela Odluku o ukidanju viza za državljane Komonvelta, Bahami, Barbadosa, Jamajke, Sv. Vinsenta i Grenadini, Republike Paragvaj i Republike Kolumbija, nosioce svih pasoša, prema kojoj oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R. Srbije do trideset (30) dana od datuma ulaska u R. Srbiju, u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl.11 Zakona o strancima.

Odluka je objavljena u "Službenom glasniku Republike Srbije" br. 10/2018 od 7.2.2018. i stupa na snagu 15.2.2018.

Državljani navedenih zemalja, nosioci svih pasoša, koji žele da uđu i borave na teritoriji R. Srbije u periodu koji je duži od 30 dana, ili da se školuju, žive i zaposle se, bave se medijskom delatnošću ili nekim drugim aktivnostima, dužni su da podnesu zahtev za vizu pre ulaska na teritoriju R. Srbije. Ukoliko žele da uđu u R. Srbiju,a već su boravili 30 dana bez vize, od dana ulaska u R. Srbiju u periodu od godinu dana, u skladu sa Odlukom Vlade, za sledeći ulazak u R. Srbiju treba da podnesu zahtev za vizu.