Printer Friendly Version Prikupljanje pomoći za otklanjanje posledica poplava u Srbiji @ 19 June 2014 01:09 PM

U organizaciji Ambasade Republike Srbije u Najrobiju održane su dve akcije prikupljanja pomoći za postradale u poplavama koje su tokom maja meseca pogodile Srbiju i druge zemlje regiona.

Već 22. Maja u prostorijama Ambasade okupili su se naši građani koji žive i rade u Keniji. Te večeri je prikupljeno preko 4,600 evra što je transferisano na odgovarajući namenski račun Ministarstva spoljnih poslova u Beogradu.

U dogovoru sa našim građanima organizovana je donatorska večera za njihove partnere i kenijske poslovne ljude. U prijatnoj atmosferi u hotelu HERON PORTIKO, koji je donirao hranu za tu priliku, okupilo se oko 80 kenijskih prijatelja Srbije i naših građana. U ovoj akciji su prikupljene donacije u iznosu preko 1.500.000 kenijskih šilinga. Nekoliko donatora koji nisu mogli da prisustvuju večeri poslali su ili najavili svoje priloge.

U prigodnom obraćanju gostima Ivan Živković, ambasador Srbije u Keniji, je istakao da je ovo okupljanje još ledan primer prijateljstva naroda Srbije i Kenije, kao i da tokom proteklih 50 godina ni u jednoj prilici to prijateljstvo nije bilo pred izazovima osim da dalje jača. Ambasador Živković se u ime Vlade i naroda Srbije, kao i u ime malobrojne ali veoma aktivne srpske zajednice zahvalio svim kenijskim prijateljima koji su uputili poruke prijateljstva i solidarnosti nastradalima u poplavama, a posebno svima koji su dali priloge za pomoć i otklanjanje posledica katastrofalnih poplava.