Printer Friendly Version Прикупљање помоћи за отклањање последица поплава у Србији @ 19 June 2014 12:59 PM

У организацији Амбасаде Републике Србије у Најробију одржане су две акције прикупљања помоћи за пострадале у поплавама које су током маја месеца погодиле Србију и друге земље региона.

Већ 22. маја у просторијама Амбасаде окупили су се наши грађани који живе и раде у Кенији. Те вечери је прикупљено преко 4,600 евра што је трансферисано на одговарајући наменски рачун Министарства спољних послова у Београду.

У договору са нашим грађанима организована је донаторска вечера за њихове партнере и кенијске пословне људе. У пријатној атмосфери у хотелу ХЕРОН ПОРТИКО, који је донирао храну за ту прилику, окупило се око 80 кенијских пријатеља Србије и наших грађана. У овој акцији су прикупљене донације у износу преко 1.500.000 кенијских шилинга. Неколико донатора који нису могли да присуствују вечери послали су или најавили своје прилоге.

У пригодном обраћању гостима Иван Живковић, амбасадор Србије у Кенији, је истакао да је ово окупљање још један пример пријатељства народа Србије и Кеније. Рекао је током протеклих 50 година ни у једној прилици то пријатељство није било пред изазовима осим да даље јача. Амбасадор Живковић се у име Владе и народа Србије, као и у име малобројне али веома активне српске заједнице у Кенији захвалио свим кенијским пријатељима који су упутили поруке пријатељства и солидарности настрадилама у поплавама, а посебно свима који су дали прилоге за помоћ и отклањање последица катастофалних поплава.